Sportslege 2012

Sportslege for erhvervsskoler 2012

Bezzerwizzer – regler

Bezzerwizzer spilles af 2-4 hold, med en eller flere spillere på hvert hold. Jo flere spillere – jo sjovere er spillet.

Setup
Spillepladen placeres på bordet.

Spørgsmålskortene blandes og stilles klar inden for rækkevidde.

Hvert hold vælger en farve og tager det tilhørende “hus”, spillebrik, to Bezzerwizzer-brikker og en Zwap-brik. “Huset” er en lille plade, hvorpå holdene senere skal anbringe deres kategoribrikker. “Huset” har fire felter til kategoribrikker, der er markeret med henholdsvis en, to, tre eller fire prikker. Prikkerne angiver antallet af point, som et rigtigt svar giver.

Alle kategoribrikkerne lægges i den lille pose.

Til sidst afgøres det hvem der starter første runde. Efter første runde skiftes holdene til at starte – turen går med uret.

Runderne
Hver runde starter med, at holdene trækker fire kategoribrikker op af posen. Kategoribrikkerne angiver den spørgsmålskategori, som holdene skal svare på spørgsmål indenfor. Når alle holdene har trukket fire kategoribrikker, skal de vælge i hvilken rækkefølge de vil svare på spørgsmålene. Dette gøres ved at placere kategoribrikkerne i ‘huset’ på felterne et-fire.

Når alle holdene har valgt rækkefølgen på spørgsmålene skal startspilleren svare på første spørgsmål – spørgsmålet til 1 point. Svares der rigtigt rykker holdet sin spillebrik et felt runde på spillepladen. Svares der forkert sker der ikke noget og turen går videre til næste hold. Sådan fortsættes der rundt om bordet indtil alle hold har svaret på alle spørgsmål i deres ‘hus’ eller et hold er nået i mål.

Hvert hold har to Bezzerwizzer-brikker og en Zwap-brik. Når disse brikker er brugt udgår de midlertidigt af spillet. Holdene får dem dog tilbage næste gang der skal trækkes fire nye kategoribrikker.

Bezzerwizzer-brikken kan bruges til at angribe et andet holds spørgsmål. Dette gøres ved, at brikken spilles ud på bordet og der siges ‘Bezzerwizze’. Når et hold har angrebet, skal holdet have mulighed for at svare på det udfordrede holds spørgsmål. Det angribende hold svarer således på spørgsmålet umiddelbart efter det udfordrede hold.

Svarer det udfordrede hold rigtigt, får de point som normalt og det angribende holds Bezzerwizzer-brik udgår. De får ikke strafpoint.

Svarer det udfordrede hold derimod forkert, er det afgørende om det angribende hold har svaret rigtigt eller forkert. Svarer det angribende hold rigtigt, og har spillet deres Bezzerwizzer-brikken inden spørgsmålet er læst op, vinder de 3 point mens de kun får et point, hvis den er spillet efter spørgsmålet er læst op. Svarer det angribende hold forkert, mister holdet et point.

Befinder den udfordrede spiller sig i spillets opløb, der er markeret med hvide prikker, kan angriberen vælge, at bruge de vundne point til, at rykker den udfordrede tilbage.

Zwap-brikken kan kun spilles i holdets egen tur og inden spørgsmålet er blevet læst op. Zwap-brikken giver holdet mulighed for, at bytte rundt på to kategoribrikker i ‘husene’, som endnu ikke er brugt. Holdet kan frit vælge hvilke kategoribrikker de vil bytte rundt på blandt deres egne og andre holds brikker. Man har således mulighed for at bytte om på rækkefølgen hos andre eller hos sig selv eller bytte kategorier rundt for at ‘drille’ de andre.

Spillets afslutning
Spillet slutter når en eller flere hold er nået i mål og alle har fået lige mange spørgsmål. Er flere hold nået i mål trækker holdene hver et spørgsmål og svarer på dette. Dette fortsættes indtil kun ét hold svarer rigtigt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s