Sportslege 2012

Sportslege for erhvervsskoler 2012

Georg Berg

http://georgberg.dk/

Georg Berg A/S er stiftet af Georg Berg født i København i 1942.

Med baggrund i en uddannelse som bygningssnedker, med et efterfølgende studium til bygningsingeniør, var Georg Berg ansat 5 år i et rådgivende ingeniørfirma i Slagelse.

Disse år gav en god indlæring i den teoretiske del af byggeriets forskellige fagområder og discipliner, samt en god ballast til at begynde i den udførende del af byggeriet.

Årene med håndens arbejde i den udførende del af byggeriet, samt lysten til at være selvstændig erhvervsdrivende, førte til springet fra ansat ingeniør til selvstændig tømrermester.

Den spæde start begyndte den 1. marts 1974 fra privatboligen, med garagen som værksted, og græsplænen som oplagsplads. Dette kunne naturligvis ikke fortsætte i længden, og allerede samme år flyttede virksomheden til lejede lokaler. Virksomheden voksede hurtigt, og lejemålet blev udvidet fra 100 kvm til 250 kvm.

I 1976 havde virksomheden vokset sig stor. Der var nu 27 ansatte. Dette betød, at det var nødvendigt at finde større lokaliteter. På Tjørne Allé i Slagelse stod en ejendom tom. Denne havde tidligere rummet en trælasthandel.

Ejendommen blev overtaget i august 1976. Efter en større ombygning af de 2200 kvm bygninger, kunne vor virksomhed flytte ind det nye domicil i foråret 1977.

Opstarten i 1974 var i den 1.oliekrises tid, med deraf følgende knappe opgaver i byggeriet. Sidst i 70-erne og først i 80-erne oplevede byggeriet de enorme høje renter på 18-22 %, hvilket gav byggeriet store problemer. Først i 90-erne var der igen stagnation i byggeriet. På trods af disse 3 kriser for byggeriet, lykkedes det for virksomheden at komme igennem uden økonomiske skrammer.

Virksomheden blev startet som et enkeltmandsfirma. Efter nogle år blev firmaet omdannet til et anpartsselskab med navnet “Tømrermester Georg Berg Slagelse ApS”. I 1988 blev selskabet omdannet til et aktieselskab, med det lettere og mere mundrette navn “Georg Berg A/S”.

I 1978 blev tømrermester, bygningskonstruktør Henrik Andersen ansat, og først i 90-erne blev han aktionær i selskabet.

I 2000 blev sønnen Christian Berg, med en uddannelse som tømrer og et efterfølgende studium til bygningskonstruktør, ansat og efterfølgende også aktionær i selskabet.

I eftersommeren 2005 blev selskabsstrukturen ændret, idet der blev stiftet et holdingselskab med navnet ”Georg Berg Holding A/S”

Stifterne var 3 holdingselskaber med henholdsvis Georg Berg, Henrik Andersen og Christian Berg som hovedaktionærer.

Efter at have udført en del hovedentrepriser og totalentrepriser blev det besluttet, at gå mere aktivt ind i disse forretningsområder.
 
Georg Berg er i dag en professionel og ambitiøs byggevirksomhed, der vægter kvalitet og miljø højt. Vores opgaver omfatter projektering, opførsel og renovering af erhvervsbygninger, boliger og anlæg.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s